Προσφορά για εκτύπωση 1000 καρτών QSL 9 x 14 σε χαρτί ιλουστρασιόν 250 γρ. και 4+4 χρώματα και στις δύο όψεις. (Full τετραχρωμία μπρός- πίσω!). Τιμή 58 ευρώ. (Mε ελάχιστη όμως παραγγελία 5000 κάρτες).

Για παραγγελίες πάνω από 5000 κάρτες δωρεάν μεταφορικά!!! (ΚΤΕΛ).

ή

Για παραγγελίες πάνω από 5000 κάρτες δώρο ένα καπελάκι με το callsing σας!!!

-Ειδικές τιμές για συλλόγους, DXpeditions και ομαδικές παραγγελίες πάνω των 10.000 καρτών!

Μονόχρωμες και δίχρωμες κάρτες 35 και 45 ευρώ αντίστοιχα (με ελάχιστη όμως παραγγελία 5000 κάρτες).

-Δωρεάν μακέτες για όλους… και συνεννόηση άμεσα ακόμη και με skype για παρατηρήσεις επί της μακέτας την ώρα που δημιουργείται!!!!

Και κάτι νέο, εκτυπώστε όλα τα Award σας τα οποία λάβατε από το EPC με 0,5 ευρώ / award σε χαρτί Α4 200 γρ ιλουστρασιόν (Full τετραχρωμία).

Σημαντικό: Η εκτύπωση γίνεται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Ξάνθη στο τυπογραφείο που διαθέτω ο ίδιος, σε ψηφιακή ή όφσετ εκτύπωση ανάλογα με τον όγκο της παραγγελίας. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 23%.

Επικοινωνία

Σταύρος Καρυπίδης

2541076950

6947267737

xanthinews@gmail.com

73 de

SV7BVM

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Το τελευταίο κομμάτι ενός QSO είναι η κάρτα QSL


Αυτό είναι ένα ρητό το οποίο το έμαθα από την πρώτη μέρα που πήρα την ραδιοερασιτεχνική μου άδεια το 1994. Στο χόμπι μας, η μοναδική αδιαμφισβήτητη απόδειξη κοινής μάλιστα αποδοχής είναι η γραπτή επιβεβαίωση ότι έγινε επικοινωνία μεταξύ των σταθμών. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κάρτα QSL.
Θεωρώ ζήτημα τιμής να απαντώ σε όλες της κάρτες με QSO αλλά και SWL, που μου έρχονται μέσω του bureau της ΕΕΡ ή και απ ευθείας.
Νομίζω ότι η QSL κάρτα είναι ότι ποιο σημαντικό υπάρχει σήμερα για να μας επιβεβαιώσει την επαφή με τον ανταποκριτή μας. Το LotW, το e-QSL και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα «επιβεβαίωσης» είναι ψύχρα και άοσμα!!! Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιους operator τους θυμήθηκα κιόλας, βλέποντας την κάρτα την οποία μου έστειλαν. Μαγεία.
Η προτροπή μου προς όλους τους ραδιοερασιτέχνες, «στέλνετε» QSL κάρτες, και απαντάτε ΠΑΝΤΑ ακόμη και στις direct. Για να σας στείλει ο ανταποκριτής σας, απ ευθείας την κάρτα του, πάει να πει ότι την χρειάζεται για να συμπληρώσει την ραδιοχώρα μας στις επαφές του ή για να λάβει κάποιο award!!! (Απαντήστε του… σας περιμένει!!!).
73 de
SV7BVM

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η QSL ΚΑΡΤΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η QSL ΚΑΡΤΑ
Η “QSL” κάρτα είναι μια υποχρέωση στον ραδιοερασιτεχνισμό. Το να ανταλλάζεις “QSL” κάρτες είναι μια ικανοποίηση για τον ραδιοερασιτέχνη και επικυρώνουν τα QSO. Μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν για επιβεβαίωση σε αναζήτηση βραβείων.
Ο κάθε ραδιοερασιτέχνης πρέπει να έχει την δική του “QSL” κάρτα, που πρέπει να έχει διαστάσεις περίπου 9 Χ 14 εκατοστά και να περιέχει υποχρεωτικά: το χαρακτηριστικό του, την γεωγραφική τοποθεσία του σταθμού του, το χαρακτηριστικό του σταθμού που μίλησε, την ημέρα και την ώρα της επαφής (UTC), την συχνότητα, το είδος της διαμόρφωσης και τον κώδικα “RST” επίσης προαιρετικά και άλλα στοιχεία όπως κεραία, μηχάνημα, ισχύς κλπ. Οι κάρτες αποστέλλονται απευθείας στον σταθμό που έγινε ένα qso (με ταχυδρομείο κλπ.) ή μέσο τον “QSL Bureau” που διακινούν φθηνά τις “QSL” κάρτες.
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο QSL MANAGER
Είναι εκείνος ο ραδιοερασιτέχνης που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την αλληλογραφία κάποιων άλλων ραδιοερασιτεχνών που μπορεί να έχουν κάποιες δυσκολίες στην αλληλογραφία τους.
 

Ευχαριστήριο της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων για qsl cards

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων ευχαριστεί τον συνάδελφο Σταύρο sv7bvm (QSLgr) για την δωρεά qsl καρτών προς τον σύλλογο μας.